Έκθεση Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Έκθεση Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

To ATHENS HEART από τις 17 Φεβρουαρίου έως και τις 19 Απριλίου φιλοξενεί στο επίπεδο 2, τη μοναδική έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η ξενάγηση δωρεάν.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά  την υπολογιστική μηχανή των Αντικυθήρων, τον πολυβόλο καταπέλτη, την  τρίκωλο ανυψωτική μηχανή (ο πρώτος γερανός κατακόρυφης ανύψωσης παγκοσμίως), τον ηχητικό συναγερμό του ΄Ηρωνος, το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη (το πρώτο κανόνι της ιστορίας) την αιολόσφαιρα του ΄Ηρωνος (την πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας) και πολλά  άλλα εκθέματα όλα σε φυσικό μέγεθος τα οποία αντανακλούν την τεχνολογική ανάπτυξη του αρχαίου ελληνικού κόσμου καθώς αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές στον τομέα τους.

Σκοπός της κινητής έκθεσης όπως και του μουσείου είναι να αναδείξουν αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.